Geplaatst op Geef een reactie

39 Prachtige woonkamers en interieur voorbeelden | meubel inspiratie

gewaagd design

Er is geen betere plek om uw zoektocht voor een nieuwe woonkamer of salon te doen dan bij Nørdmade. U bent op zoek naar een prachtig interieur, laten we even stilstaan bij verschillende opties. Wij geven meteen ook tips mee die je kan gebruiken om elke kamer prachtig te maken in de stijl die jij wenst.


Onze meubelselectie tips voor uw woon & eetruimte!

In woon- en eetruimten brengen we het grootste deel van onze tijd door – we spelen, we ontspannen en we genieten samen met het gezin en vrienden. Het is waar dat we sociaal zijn en dat we vooral comfortabel willen ontspannen. Dus het is erg belangrijk om eens goed na te denken over het plannen van de meest gebruikte kamer in ons huis! Dit zijn onze beste tips bij het plannen van je woonkamer.

meubels-vernieuwen-blog-nordmade-zetel-woonkamer-stoel-eettafel-salon-tv

Tip 1: De juiste zitbank selectie met bijhorende salontafel.

Uw zitbank wordt het meest gebruikte meubelstuk in uw huis (na uw bed), dus u wil kwaliteit en geen goedkoop wegwerp meubel! Wij stellen altijd aan onze klanten voor dat ze, indien mogelijk, in hun bank investeren omdat de kwaliteit beter zal zijn en het comfort langer zal duren. Het interne kaderwerk zal sterker zijn, de schuim- en veerinzetstukken zullen langer hun vorm behouden, wat minder uitzakken betekent of een zitbank vol pluizen, deuken enz! De stoffen zijn zachter en beter bestand tegen vlekken. Als je hier kunt investeren, zou je het langer moeten kunnen houden en dan overwegen om opnieuw te bekleden als je er een beetje moe uitziet. Wij zijn ook van mening dat je zo minder afval hebt en dat het vriendelijker is voor het milieu!

Denk bij het kiezen van een salontafel na over waar je het voor gebruikt, want dit zou het materiaal moeten bepalen waaruit het is opgebouwd. Ben jij een echte lezer? Hou dan zeker rekening met opbergruimte voor uw leesvoer. Als je de salontafel puur voor het visuele gebruikt en je hebt geen jonge kinderen, dan heb je de luxe om iets te kiezen als een prachtig mat eikenhout. Veel van onze klanten houden van die geoliede afwerking van hout en willen dat voor hun koffietafels, maar deze markeren typische koffieringen gemakkelijk, zelfs water markeert ze! Ze krijgen deuken en barsten bij onrespectvol gedrag, dus ze zijn echt geschikt voor gezinnen met een volwassen gezin! Als u jonge kinderen hebt, overweeg dan iets een beetje meer als een steen of een marmer of een verontrust hout. Wij hebben een leuk aanbod op maat.

In het voorbeeld bovenaan is er geen tv voorzien, een keuze die toepasbaar is indien je liever een apparte tv ruimte gebruikt.

Tip 2: Kies een kunstwerk en kies een passend tapijt op de vloer.

Zodra je je belangrijkste meubels hebt gekozen, moet je 1 of ander kunstwerk kiezen. Hiermee bepaalt u de stijl van accessoires die u koopt voor uw leefruimte, evenals de kleur. Kies een kunstwerk waarmee je contact maakt, het kunstwerk is heel subjectief en schoonheid zit echt in het oog van de toeschouwer – dus ga met datgene waar je echt van houdt en je zult er altijd van houden! Ga niet voor iets omdat je het op Instagram hebt gezien, probeer er betekenis in te vinden en je zult er altijd een relatie mee hebben!

Tapijten zijn koning als het gaat om het stylen van uw woonkamer! We weten allemaal dat ze in uw woonkamer liggen, maar weet u waarom? Het is omdat deze visueel alle meubels verbinden en de ruimte samenbrengen. Als je geen tapijt hebt, zullen al je stukken het gevoel hebben rond te zweven en is er een echte scheiding tussen beide. Wij vinden het ook leuk dat je hier een echte textuur in de ruimte kan introduceren, dat is een van onze favoriete elementen om mee te spelen in het stijlen. Neem je grote plukken of eerder een zacht wollig tapijt?

Denk ook na over de groote van uw tapijt, te groot zal de kamer verkleinen, ook de kleur is belangrijk. Bent u allergisch? Overweeg dan een vaste vloer met een leuk patroon die je regelmatig kan dweilen.

ruimte maken in een woonkamer doe je zo

Tip 3: Creëer ruimte en sfeer.

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ruimte creëren is niet zo eenvoudig in een te kleine kamer. In het eerste voorbeeld wordt gebruik gemaakt van het externe uitzicht, het lijkt alsof de bonsai achtige boom de kamer bijna binnen komt. Dankzij grote ramen ontstaat een ruimere kamer, ook de zetel met achterliggende wand zorgd voor privacy. De zwarte staanlamp sluit daarop aan. De zetel lijkt te zweven over een frame samen met de salontafel en de lounge zetel is bewust in een rode kleur gekozen om de focus naar het achterliggende extern uitzicht te lokken.

In de 2é foto wordt bewust gekozen om een lege hoek op te vullen met een ligzetel met focus op lounge- en leesruimte. Ook de vaas met takken zorgd voor een natuurlijke touch in de minimalistische kamer. De zetel past bij de kleurtint van de dressoir maar kan evengoed een opvallende kleur hebben. Kijk zeker eens naar ons aanbod.

leuke design stoel

Tip 4: De juiste stoelen vinden.

Geen makkelijke keuze, wil je natuurlijk of modern benadrukken?

Ga je buiten op het terras een rotan designstoel plaatsen en deze bekleden met een passend kussen? Opties voldoende hier in onze webwinkel. Hier alvast enkele leuke foto’s.

Keuze genoeg, gelukkig maakten wij het jullie erg makkelijk door kwaliteit en kwantiteit te bundelen in een leuk aanbod in onze webwinkel met meer leuke stoelen.

eenvoudig modern interieur

Tip 5: Hou het eenvoudig!

Ken je het gevoel dat je ergens op bezoek bent en denkt, zoveel prullen en drukte? Een overaanbod aan posturen, kaders, bloemen en kleuren kan een kamer een erg drukkend zelfs stressvol gevoel geven. Dit is juist het laatste wat wij willen bekomen. In onderstaande foto staan er eigenlijk al teveel kaders op en rond het woonkamer meubel. Bekijk de foto eens goed en stel je voor dat enkel de verlichting en vaas met takken op de kast staan met in de voorgrond een amazone plant naar keuze.

dressoir kast

TIP:

Hou je kamer eenvouding, bovendien hoef je op die manier niet teveel te kuisen en is het onderhoud erg makkelijk.


verlichting keuken

Tip 6: Verlichting

Een niet onbelangrijke vaak zeer belangrijke keuze, de perfecte verlichting!

Het is geen makkelijke keuze om de juiste verlichting te vinden die past bij de woonkamer. Ook de keuze van de materialen is hierbij van belang. Kiest u voor een glaspartij of toch eerder een witte lampenkap in metaal met houtafwerking? Licht is sfeer en praktisch ondenkbaar in elke ruimte. Van bureau tot woonkamer, een keuken of salon. Denk goed na bij de keuze van uw verlichting en de lichtsterkte (lumen) die u wenst te bekomen. Vaak wordt dan bekeken of de wattage van de lampen kan verhoogd worden, hou er ook rekening mee dat u zichzelf niet verblind in de lichtsterkte die de lamp zal produceren. We raden ook aan om steeds een lampafwerking te kiezen waarbij de lamp zelf dieper in het omhulsel zit zodat je niet meteen in de lamp zelf kan kijken maar kan genieten van het sfeerlicht zelf.

originele moderne kinderkamer deens zweeds en noors design

Tip 7: Kinderen en design meubilair.

Meubels ontwerpen voor kinderen is een kunst. Niet alleen moeten de meubels de interesse en verbeeldingskracht van kinderen vastleggen, het moet er ook in passen. Dat wil zeggen, schaal, verhouding en balans zijn sleutelelementen bij het vinden van de juiste pasvorm; karakter, humor en doel zijn de elementen van functie. Kinderen spelen graag, net daarom moet een ontwerper daar rekening mee houden alsook de ouders zelf.

Quote van Lora Appleton:

“Bij kindontwerp gaat het om spel in combinatie met de consistente, praktische elementen van het dagelijks leven: een behoefte aan duurzaamheid, innovatie en verbeeldingskracht. Kinderruimten moeten zijn ontworpen voor verschillende acties en activiteiten, waaronder leren, leven en spelen met vrienden. ontworpen kinderruimte helpt hen op te groeien, werkt met hun vermogen en moet bewegen en wordt ingespoten met veilige elementen waardoor hun lichaam kan wiebelen en klimmen. Meubilair moet niet ‘wegwerpbaar’ zijn, maar gemaakt van sterk en veilig materiaal.moderne deense koffietafel of salontafel

Tip 8: Het koffietafeltje die uw smaak perfect weergeeft.

Salon- of koffietafels moeten functioneel zijn, dus als u uw salontafel heeft geplaatst, neem dan genoeg ruimte in voor uw gasten om een ​​drankje neer te zetten als u zich amuseert. Gebruik 1/3 van de totale lengte / diameter van de tafel als de geschatte ruimte die u nodig hebt om een ​​middelpunt te stylen. Een koffietafeltje is eigenlijk een extra uitbreiding op uw salontafel die erg praktisch is bij het consumeren tijdens een film of het sociaal zijn met vrienden en familie.

Gewaagd ontwerp interieur

Tip 9: Gewaagd durven zijn.

Als u indruk wil maken en de kamer of woning moet stralen, durf dan gewaagde kunst, decoratie en meubels te plaatsen.

 eetkamerstoel

Tip 10: De perfecte eetkamerstoel.

Eetkamerstoelen die stralen en erg praktisch zijn. Wij hebben een zeer leuk aanbod voor je! Eetkamerstoelen hebben wij dan ook in héél veel modellen, bekledingen en kleuren. Van landelijk tot modern, wij bieden zeer geschikte en sterke stoelen aan. Ook voor de bekleding hebben wij tal van opties: bijvoorbeeld leren eetkamerstoelen, stoffen eetkamerstoelen en PVC gebaseerde afwasbare stoelen. Daarnaast kies je voor een kleur die perfect in jouw interieur past en ook daar zijn er heel veel opties: wit, zwart en alles daartussenin. Kies dus de eetkamerstoel die perfect bij je past, bestel online, en je kan ze binnenkort onder je mooie tafel schuiven!

TIP:

In een eetkamer breng je heel wat tijd door: rond de tafel eet je, werk je of speel je met de kindern. Het is dus belangrijk dat deze stoelen comfortabel zijn, maar ook dat ze er mooi uitzien en precies jouw smaak zijn.

Maak plaats voor een lounge stoel

Tip 11: Maak plaats voor een lounge stoel.

Een leuke lounge stoel maakt jouw kamer af tot in het laatste detail. Of je deze in een woonkamer, slaapkamer, salon of leesruimte plaatst, een lounge stoel geeft meteen een sfeer van ontspanning weer. Het zal mensen en uzelf uitnodigen in deze unieke stoel plaats te nemen. Regelmatig zijn wij mensen plaats nemen in een lounge stoel met een glimlach op het gezicht en een zucht van opwinding. Ideaal om een lege hoek of ontspanningszone te creëren. Bekijk zeker ons prachtig aanbod eens: Lounge stoelen.

SOFY-Ronde-Tijdloze-Wandspiege-Eik-Strak-Deens-Design.jpg

Tip 12: Spiegels

Elk huis heeft een spiegel of drie nodig.

Wij denken dat elke kamer er een nodig heeft! Daarom bieden we een dergelijke grote selectie aan bij Nordmade. Je zult niet alleen de klassieke vierkante en rechthoekige ontwerpen vinden, maar ook de vormgegeven art deco-spiegels, statement spiegels, moderne spiegels van volledige lengte en unieke exemplaren. Modern of klassiek, rustiek of geïnspireerd door het midden van de eeuw, de keuze is aan jou!

Tip:

Een spiegel is een onmisbaar iets voor uw interieur. Ronde spiegels zijn in meerdere ruimtes van het huis nuttig en bruikbaar. Denk hierbij aan een spiegel in moderne kamers, toilet en eventueel in de slaapkamer. Veel gezinnen kiezen voor een grote spiegel boven het dressoir in de woonkamer, een tafeltje of zelfs gewoon op een muur zonder onderstaand meubel.

Hierdoor maakt u uw kamer niet alleen optisch groter, het lijkt dat de kamer als het ware ‘een extra diepte heeft’ in de spiegel zelf. De lichtpartij bij spiegels maakt ook de ruimte zelf levendig en opgewekter, nooit meer last van donkere ruimtes.

Enkele extra inspiratie plaatjes om u doen te dromen.

Summary
39 Prachtige woonkamers en interieur voorbeelden | meubel inspiratie
Article Name
39 Prachtige woonkamers en interieur voorbeelden | meubel inspiratie
Description
Er is geen betere plek om uw zoektocht voor een nieuwe woonkamer of salon te doen dan bij Nørdmade. U bent op zoek naar een prachtig interieur, laten we even stilstaan bij verschillende opties. Wij geven meteen ook tips mee die je kan gebruiken om elke kamer prachtig te maken in de stijl die jij wenst.
Author
Publisher Name
Nordmade
Publisher Logo
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *