Geplaatst op Geef een reactie

Hoe de juiste meubelkleur kiezen?

oranje stoelen

Je huis decoreren kan super leuk zijn … en overweldigend. Wanneer je geconfronteerd wordt met een een lege kamer, kan het moeilijk zijn om precies te weten waar je moet beginnen. Starten met verf of eerst meubels kopen? Praktisch gezien verf je eerst uiteraard maar je kan perfect de meubels op voorhand aanschaffen om zo de perfecte kleurcombinaties te bepalen. Met welke zetel? Hoe zit het met dat kunstwerk waar je van houdt? Terwijl u probeert te beslissen over al deze verschillende dingen, kunnen we u zeker enkele tips geven over hoe u de meubelkleur kiest.

Onderaan deze blogpost staan alle kleuren met hun gevoel beschreven.

Oranje zetel

Het is persoonlijk.

Allereerst is het belangrijk om te overwegen hoe kleur het gevoel beïnvloedt. Hoewel er enkele wetenschappelijke correlaties zijn (zoals geel waardoor je je positief en hoopvol voelt, of blauw waardoor je je kalm en vredig voelt), zijn er ook persoonlijke.

Misschien droom je vaak over dat eiland met blauw-groene zee en is deze kleur op een muur nog niet zo een slecht idee. Wat uw persoonlijke associaties met kleur ook zijn, ze beïnvloeden de tinten die u in uw huis wilt.

Als je echt moeite hebt om je huisstijl te identificeren, haal dan wat aanwijzingen uit je kast. Naar welke kleuren wordt je dagelijks aangetrokken? Ben je een avontuurlijk iemand? Neem deze aanwijzingen ter harte terwijl u overweegt hoe u uw meubelkleur kiest. Maak desnoods een collage aan met al uw favoriete tinten en meubels die je wenst. Selecteer deze en maak er iets prachtig van!

Kleuren kiezen interieur meubel
Zandkleuren zijn vaak rustgevend, waarom niet iets pikanter?
kleurijk omgaan met meubels

Of toch liever strak met een subtiele gewaagde kleur?

mostergeel interieur

Wat komt eerst? De verf of de meubelen?

Wanneer je probeert uit te vinden hoe je meubels voor je huis kiest, kun je in de verleiding komen om het hele huis te schilderen en dan te beslissen. Verf lijkt een goede basis, toch? Als je van plan bent je huis wit te schilderen, ga er dan voor. Maar als u meer avontuurlijk bent met kleur, een functiemuur overweegt of niet zeker weet … Hou er de rollen dan nog even af en kijk verder in dit artikel.

roze muren of verf

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het aanbrengen van kleur net zo eenvoudig is als een nieuw sierkussen. Ja, sommige meubelstukken zijn een aanzienlijke investering, maar een slanke nieuwe salontafel is goedkoper en minder werk dan een hele nieuwe verfbeurt. Accessoires zijn de sleutel tot eenvoudige seizoenswissels.

Verkeerde kleur gekozen?

Het is geen schande en het overkomt iedereen wel eens, net thuisgekomen met de verf en meteen een actie ondernomen om dat te beseffen dat de kleur toch niet is geworden wat je in gedachten had. De lichtinval is niet hetzelfde of de kleuren wijken te sterk af met een staal die je hebt gezien. De korte pijn, nieuwe verf erover en de extra kost zal je achteraf snel vergeten! Donkere ruimtes verfraai je best met opwekkende kleuren of witte tinten.

verkeerde kleur op muur

Meubels met pit.

Heeft u echter gekozen om een opvallende zetel of stoel te plaatsten in uw ruimte, hou de muur dan in contrast en tegenovergesteld met minder pittige sfeer. Zo komt uw duur meubel extra in de aandacht te staan!

simpel design is mooi


Geen verf op de muur wat nu?

Soms is het onmogelijk of jammer om een prachtige wand te schilderen en volstaat het om de juiste meubels te kiezen. Met simpele keuzes kan je op die manier een ruimte nog extra pit geven. Wij helpen u graag!

houten wand
roze zetel design

Of toch liever wat meer kleur?

groene muur
grijze muur


Licht en kleur begrijpen.

De hoeveelheid licht die uw kamer krijgt, bepaalt hoe helder of gedempt de door u gekozen meubels verschijnen. Voordat u belangrijke beslissingen neemt, moet u eerst kijken hoe natuurlijk licht in uw kamer werkt. Bij voorkeur doe je eens een ronde door uw woning op de middag tijdens een zonnige dag. Als je kamer de hele dag van nature helder is, kun je spelen met meer heldere, warme kleuren. De zon complimenteert hun intensiteit en verhoogt hun levendigheid. Of als je kamer alleen ’s morgens of laat in de middag zon krijgt, wil je dat misschien omarmen en een donkerdere, humeuriger tint kiezen.

prachtige zetel

Wees creatief en gebruik de schaduwlijnen om bepaalde elementen extra tot leven te brengen.


De psychologie van kleur: welke kleuren kiezen?

Als je het ooit moeilijk hebt gevonden om een ​​verfkleur voor je huis te kiezen, sta je niet alleen. Nørdmade helpt je graag. Het kiezen van een kleur is heel belangrijk, omdat een verkeerde kleurkeuze van invloed kan zijn op hoe je je voelt als je in een kamer bent. Net daarom is de keuze vaak niet makkelijk.

Zie kleur als een vorm van non-verbale communicatie. Het kan direct een stemming scheppen, emoties overbrengen en zelfs een fysiologische reactie bij mensen uitlokken. Volgens het Institute for Color Research maken mensen binnen 90 seconden na de eerste bezichtiging een onbewust oordeel over een omgeving of product. Tussen 62% en 90% van die beoordeling is alleen op kleur gebaseerd. Dat is behoorlijk krachtig spul.

kleuren kiezen

Rood

Als je je kamer energiek en warm wil laten voelen, is rood een geweldige keuze. Rood is een stimulerende kleur die vaak wordt geassocieerd met romantiek en passie. Je kunt rood gebruiken als een ontwerptool die de zintuigen verhoogt – het kan onze ademhaling en hartslag verhogen en ons energieker maken.

Dat gezegd hebbende, kan een rode stoel anders aanvoelen op basis van de schaduw; het kan eigentijds, traditioneel, rustiek of tijdloos aanvoelen, afhankelijk van de schaduw en context. Je kunt rood ook op muren gebruiken om een ​​kamer kleiner en intiemer te laten aanvoelen, of een functiemuur als visuele truc om de verhoudingen van een kamer te veranderen passend op uw meubels.

design zetel deens

Roze

Zie roze als een iets minder intense versie van rood – het geeft de opwinding van rood afgezwakt met de zachtheid van wit. Roze is een zachtere kleur, meestal geassocieerd met zoetheid en romantiek met een vleugje onschuld. De kleur roze geeft absoluut wat vrouwelijke energie af, maar kan worden gecompenseerd met een beetje bruin of grijs om een ​​meer neutrale toon te creëren die kalmte, stilte en schoonheid bevordert maar hou het subtiel.

Niemand wil een barbie huis of gevoel krijgen, dan is het vaak al overdreven roze geworden. De sfeer in uw kamer hangt grotendeels af van de roze tint die u kiest. Als je gaat met iets helders zoals fuchsia, suggereert dit energie en glamour. Een zachtere en meer ingetogen toon zoals een blos roze of een beige met roze ondertoon kan echter heel rustgevend zijn. Dankzij de brede reeks tonen, maakt roze een uitstekende accentkleur en past goed bij andere kleuren.

zetel in kamer

Oranje

Als je echt wat warme energie in een kamer wilt injecteren, is oranje de kleur voor jou! Orange is een super hoge energie en voegt onmiddellijk een gevoel van plezier en speelsheid toe aan een ruimte. Oranje kan echter ook behoorlijk polariserend zijn; mensen houden ervan of haten het.

Deze kleur is een favoriet van degenen die graag bekend staan ​​om hun creativiteit en individualiteit. Het is een geweldige manier om een ​​vleugje kleur toe te voegen, omdat het goed past bij neutrale kleuren. Een heldere, echte sinaasappel kan behoorlijk intens en levendig zijn, terwijl een meer op bruin gebaseerde tint oranje zoals een terra cotta of een verbrande kleur een goede combinatie zijn.

oranje stoelen

Geel | Mosterd

Geel is de kleur bij uitstek voor wanneer u een ruimte wilt creëren waar u zich gewoon gelukkig van voelt. Het heeft het vermogen om herinnering en verbeelding op te roepen en kan je allerlei warme en vage gevoelens brengen. Geel kan je een vreugdevol, energiek, stimulerend, gelukkig, zonnig en opbeurend gevoel geven.

Is het u al opgevallen dat bepaalde fast-food zaken vaak gele muren hebben? Het wekt de honger op.

Geel hoeft echter niet altijd helder en in je gezicht te zijn. Meer gedempte pastelkleuren en boterachtige tinten crème of wit werken prachtig als neutrale kleuren met slechts een vleugje warmte. Helderdere tinten werken ook goed met neutrale kleuren, waardoor ze ideale kleuren zijn voor een accentmuur.

geel kastje

Groen

Als u een ruimte wilt creëren waar u zich vredig en evenwichtig voelt, probeer dan een tint van groen. Groen kan behoorlijk rustgevend zijn, dankzij de verbinding met de natuur. Het heeft associaties met positieve groei, vernieuwing en een goede gezondheid, en kan heel rustgevend zijn. Ook in de VS wordt groen gelinkt aan geld en rijkdom.

Als u een lichte en vrolijke kamer wilt, probeer dan een briljante appelgroen. Voor iets rustigs en gedempt, is een donkere olijf of bosgroen een geweldige optie. Salie groen is een fantastische neutrale tint met grijze ondertoon die goed in balans is met bruin en natuurlijke houttinten. Maar zoals we al schreven in onze blog kan je ook opteren voor een natuurlijke groene muur.

natuurlijke binnentuin of groen wand

Blauw

Een blauwe kamer kan echt een oase van rust zijn in een drukke wereld. Blauw staat bekend als een kalmerende kleur – het is aangetoond dat het de hartslag en ademhaling bij mensen vertraagt, waardoor het een kalm, kalmerend en zelfs een koeler effect heeft. Blauw is de kleur om voor te kiezen wanneer u wilt dat uw kamer u een rustig, koel en verzameld gevoel geeft. Vanwege de kalmerende effecten helpt blauw ons ook ons ​​te concentreren, waardoor het een perfecte kleur is voor een thuiskantoor.

Blauw is een van de meest veelzijdige kleuren om mee te werken, en je zult het gemakkelijk kunnen combineren met andere kleuren. Van helder turkoois tot afgezwakte pastelkleuren, bijna elke tint blauw zal u een ontspannen gevoel geven.

studeerkamer

Paars

Als u vorstelijk wilt voelen, is paars uw kleur. Paars wordt al lang geassocieerd met royalty’s en het geeft nog steeds gevoelens van rijkdom en overvloed. Paars gaat echter over veel meer dan alleen rijkdom en sociale status. Het is ook een zeer spirituele kleur die magie, mysterie en verbeelding vertegenwoordigt met een gevoel van vreugde.

Paars kan zeer extreem of zacht zijn, afhankelijk van de toon of schaduw die u kiest. Licht lavendelgrijze muren kunnen zachtheid creëren in een ruimte en het een zeer kalmerende energie geven. Een zeer donker paars kan een humeurig gevoel creëren, terwijl een helder paars een kamer kan laten voelen alsof hij barst van energie. Wanneer u met paars werkt, hoeft u niet overboord te gaan – er zijn slechts een paar strategisch geplaatste paarse accenten nodig om een ​​geheel nieuwe sfeer voor uw omgeving te creëren. Subtiel werkt vaak het beste, maar de keuze laten wij aan u over.

paarse muur

Bruin

Wilt u een ruimte creëren die ervoor zorgt dat u zal ontspannen en de tijd lijkt te vertragen? Bruin is de kleur die u zoekt. Bruin is een rijke, aardachtige kleur die een ruimte onmiddellijk een kalm, warm, ontspannend gevoel geeft. Het kalmerende element komt waarschijnlijk door zijn verbinding met de natuur, omdat het de kleur is van natuurlijk hout. Echter kan teveel bruin dan te sober en donker worden in een kamer.

bruine design zetel
zandkleuren

Het werkt goed als een neutrale achtergrond om helderdere kleuren te laten zien, maar het werkt ook goed als de hoofdkleur in een ruimte. Een rijke chocoladekleur zorgt voor een verfijnde look, terwijl een lichter bruin kan worden gecombineerd met een helder turkoois of een licht aqua om een ​​luchtiger gevoel te creëren. Je kunt het ook combineren met diepere tinten bordeaux of paars om een ​​meer dramatische kamer te creëren of verschillende tinten bruin samenvoegen voor een extra rustige en gezellige afrikaanse ruimte.

afrikaanse stijl
Summary
Hoe de juiste meubelkleur kiezen?
Article Name
Hoe de juiste meubelkleur kiezen?
Description
Het maken van een keuze wat betreft de kleur van uw meubels is een hele opgave, wij helpen je graag op weg met dit leuk artikel.
Author
Publisher Name
Nordmade
Publisher Logo
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *